Google Music

Met de komst van Google Music worden een heel aantal van mijn passies verenigd. Muziek, technologie, mobile.

Je kan je “eigen” muziekcollectie in de cloud laden en overal beluisteren, en met de mobile app erbij is dat letterlijk overal.

Het is ook gratis tot 20.000 nummers (in tegenstelling tot Apple’s iCloud, die 1. betalend is en 2. niet écht streamt, 3. geen downloads toelaat etc..) Google Music laat ook meerdere formaten toe, MP3, WMA, AAC en zélfs FLAC (lossless).

Ben zelf al drie maand lid van de béta, heb er al enorm veel plezier mee beleefd en sinds gisteren is het voor iedereen toegankelijk. Nu hoor ik van sommige vrienden nog dat in bepaalde landen het nog niet volledig open is.

Om die mensen te helpen, raad ik hen aan om een proxy te gebruiken. ( Dit is enkel nodig de eerste keer, om Music te activeren, nadien kan je gewoon naar music.google.com surfen )

Deze vriendelijke Australiër legt je uit hoe.

Je kan in de Android-market (en mss ook in de Apple Market??) de app vinden om je collectie op je smartphone te beluisteren. (of neem hier de APK-file)

En als je dan nog eens je cd’s digitaliseert (waar ik pas aan ben begonnen na de ontdekking van deze super applicatie), dan stel je het zo in dat je geripte cd’s in die gesynchroniseerde map terechtkomen. En je aankopen van download-shops. Google Music heeft trouwens een eigen shop, maar die is voorlopig nog enkel voor US-residents.

Kort promo-filmpje:

  1. Siem

    Mhm nice (: maar ik heb dus en klein probleempje want zodra ik inlog met me google account krijg ik en error ”cookies are turned off please turn them on” maar dat kan dus niet, ….door de proxy

    Reply
  2. Dirk

    Nice, het enige wat ik anders heb moeten doen is even een proxy instellen i.p.v. rechtstreeks via hidemyass te surfen omdat ik anders bij het Google aanmeld proces op een cookie probleem botste.

    Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>